Kontaktirajte nas

Ovde nam možete poslati zahtev za izradu sajta, ili da nam postavite bilo kakvo pitanje, koristeći kontakt formu, a možete nas i pozvati na broj telefona koji je naveden ispod.

Pošaljite nam poruku.

Informacije

Trg Republike, Novi Sad, Srbija.
Broj telefona: 065/526-89-69
Email: info@filence.net 

Česta pitanja

Ispod možete naći odgovore na često postavljanja pitanja.

Koliko košta izrada sajta?

Cene izrade sajta zavise od toga koliko kompleksan sajt želite da Vam napravimo. Ukoliko se radi o malom sajtu do 5 stranica cena je 70 EUR, dok se cene Web prodavnice kreću od 170 EUR. Za tačnu informaciju kontaktirajte nas.

Koliko brzo će sajt biti gotov?

Sajtovi su obično gotovi u roku od 7 dana od momenta kada sve dogovorimo. Može se desiti da, zbog kompleksnosti sajta, izrada traje malo duže, ali to ćemo Vam reći u toku dogovaranja.

Kad se plaća sajt?

Sajtovi iz Paketa S, M i L se plaćaju kada budu gotovi. Sajtovi koji ne upadaju u te 3 kategorije su obično veći i iziskuju više vremena, iz tog razloga zahtevamo avans u iznosu od 30% u toku izrade sajta.

Za koliko vremena ću biti na prvoj stranici Google-a?

Ovo je verovatno najčešće pitanje, a ujedno je i najteže. Rangiranje sajta niko ne može da garantuje jer postoji previše varijabli. Guglov algoritam u pretrazi je veoma uznapredovao, stalno se menja i nepredvidiv je. Nakon SEO usluga, sajt će sigurno imati bolje pozicioniranje, može se desiti da u roku od 3 nedelje dostigne prvu stranicu, a može se desiti i da se čeka 3 meseca. Takođe pozicioniranje Vašeg sajta zavisi i od starosti domena, ukoliko je domen tek registrovan, biće teže da se takmiči sa sajtovima koji su na internetu više godina. Naravno i konkurencija igra veliku ulogu. 

Šta su domen i hosting?

Domen je praktično ime sajta, dakle u našem slučaju domen je “www.filence.net”. Poželjno je da ime sajta, tj. domen, bude kratko i upečatljivo, kao i relevantno poslu kojim se bavite.

 

Hosting je fizički server, hard disk, mesto na internetu, koje je neophodno kupiti, tačnije iznajmiti na određeni period, kako bi vaš sajt mogao da bude dostupan na WEBU

Da li postoje troškovi održavanja?

Da, troškovi domena i hostinga iznose 50 EUR na godišnjem nivou, a tu je uključeno i ažuriranje sajta radi održavanja sigurnosti i brzine.